31 Maj

Har inte skrivit på några dar nu.
I fredags efter skolan så gick jag, MIa, Johanna och Sara till Johannas lägenhet. Där var vi ett tag och planerade lite inför kvällen. Sen gick vi till statoil och köpte lite godis. När vi kom tillbaks till lägenheten så började vi packa alla saker. Vi började gå mot stan, och vi gick till buketten (Johanna jobbar där) och lämnade skylten som vi skulle hänga runt Josses hals. På skylten stod det 18 och det var inringat så det såg ut som en typ varningsskylt lr hastighetsskylt lr nått. Det stod även "Dagens mål" och under det en massa uppdrag som hon skulle göra. Vi fick se på Johannas jättefina brudbukett som hon gjort. Sen gick vi till busstation. Där träffade vi Julia som skulle vara med oss under kvällen. En liten stund senare kom Josse. Vi tog med henne till CK toerna och klädde ut henne till en prinsessa. Vi gick till max och åt. Shit vad alla glodde på henne ^^. Efter det så gick vi till buketten och hedde på Josse skylten. Hon gjorde flera uppdrag, som att krama en vakt, be någon sjunga för henne, skrika mitt på torget att hon är arton år och be om en ballong på max. Det var en italienare som gav hon 18 kr vid Carl-Victor. Sen gick vi till Mias kompis Bea. På vägen dit så gick vi förbi kyrkan som ligger nära ainas. Då tappade Josse ballongen och när den hamnade på gräset så sprack den, och Josses min, haha, hon såg så ledsen och besviken ut. Vi var i Beas lägenhet ett tag. Sen fick vi skjuts till en fotbollsplan, åsså vare fest ! Polisen kom senare och alla flydde ^^. Vi hade tappat bort mia och co. Sen så hittade vi dom under en bro. Vi gick en väldigt lång väg tbx till Johannas lägenhet. Fick sen skjuts av Julias syrra. For till Julia på direkten för jag och Sara skulle sova över hos henne.
På lördan så var det kok hett. Vi solade typ hela dagen, for till selet m.m. For till mig på kvällen, såg Robinson, Ellinor vann. Senare for vi till Sara och såg filmen Taken.
Idag har Sara varit hos mig och vi har gjort läxa.

28 Maj

Har just kommit hem  från Sara, vi har redigerat filmen som vi gjort på svenskan åsså har vi skrivit nån sak till fackteckningen. Vi satt kvar på skolan idag och ritade klart våra blyertsbilder på glas och metall, så nu var det gjort =)
I natt så kunde jag inte sova. Det tog tid innan jag somnade och när jag väl somnat så drömde jag nått konstigt om min skolavslutningsklänning. Senare drömde jag om idag, att jag gjorde matte nationella (fast i drömmen så var det typ ett mönsterkonstruktionsprov jag gjorde, men det var typ ändå matte :S). Det var någon fråga om  nån ballongklänning,. och det värsta var att jag kunde typ alla frågor värsta bra, men jag orkade inte svara på alla ! :O Senare fick jag veta vad jag hade fått, och det var understruket med röd penna: IG. Då vaknade jag och klockan var ungefär 3, jag somnade om men kunde visst inte sluta drömma den där drömmen så jag vaknade vid 4 någon ggn, somnade om, vaknade vid 5, somnade igen, vaknade vid halv 6, och sen så vaknade jag en stund innan väckarn ringde vid halv 7. Jag fick panik varje ggn jag vaknade för jag tänkte att jag inte skulle kunna tänka idag på provet om jag inte sovit tillräckligt.
Men idag så gick det väl rätt så bra på provet, det var lite småklurigt. Då jag och Sara satt och ritade efter skolan så kom våran mattelärare in och sa att han hade rättat proven, och att vi hade fått godkänt. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, han lät lite tveksam på mig. När jag frågade ungefär vad jag fick så minns han inte riktigt. Men jag ska vara positiv nu, bara jag inte fått IG och så har jag trott på för mke.
Imorrn far Josef på klassresa, så då får man gå på toan nån ggn (hon brukar blockera den). Jag, Sara, Mia, Johanna m.m. ska fira Josse imorrn, så det ser jag fram emot =D
Läste även på mjölkpaketet idag, och det stod: Bäst Före 2 Juni. Sommaren är på väg ! Om två veckor så har jag sommarlov ! =D

27 Maj

Är väldigt stressad nu, har räknat upp allt jag ska ha gjort klart innan skolan slutar:

Kollektionen
Engelska grupparbete
Engelska bokredovisning
Måla av ett glas
Måla av en metall
Mönsterkonstruktion - blus
Sy klart klänningen
Sy klart en kudde
Redigera filmen som vi gjort på svenskan
...Och imorrn, Matte Nationella !

Jag tror jag ska dö av stress snart. Jag har säkert glömt att nämna något som behöver bli gjort. Har pluggat matte riktigt mke nu. Hade matte lektion idag, stannade kvar efter skolan i 1,5 timmar och nu har jag pluggat här hemma med Sara. Hoppas bara det kommer gå bra imorrn, är så orolig att det ska gå dåligt, för matte har alltid varit ett ämne som jag inte varit speciellt bra på. Men när jag börjat på Balder så har jag blivit mke bättre tycker jag, så hoppas det får gå bra på provet, hoppas jag får godkänt ! Måste snart gå och göra mönsterkonstruktionen som vi har tills imorrn. Min dag imorrn ser ut så här: Komma till skolan 08.30, göra matte nationellt prov i 4 timmar, äta, ha mönsterkonstruktion, sitta kvar med fackteckningen och måla av ett glas och en metall. Så himla jobbigt. Men efter nästa onsdag så kan jag slappna av lite grann, men ännu mer efter fredan nästa vecka, då vi haft bokredovisning i engelska. Sen så skulle vi ju även ha läst en bok på svenskan, men nu fick vi veta att vi kunde få gö det i 3an annars. Har själv inte läst någon bok, så det var väldigt tur för mig. Svenska läraren har inte pratat så mke om det där så jag höll nästan på att glömma bort det.

Idag så berättade även Mia och Johanna att det inte gick att fira Josse på torsdag, eftersom att Johanna ska jobba då, och även idag så det kunde inte ha blivit idag heller. Men det skulle ändå inte gått eftersom att vi inte hade med oss det vi behöver ^^. Men så blev det nu bestämt att det blir på fredag istället. Då kommer vi att göra nått kul med henne först, sen äta nått, och efter det, fest !

Jag känner att det är så mke i mitt huvud nu, så jag vet nästan inte vad jag tänker. Haha. Kan inte tiden bara gå superfort nu, och så kan vi få sommarlov ! På tal om det, jag fick ju min avslutningsklänning igår, jag prövade den. Den satt helt okej, men den såg nästan lite lila ut istället för rosa, men jag orkar inte bry mig, så det får nog bli den. Hoppas bara den kommer passa till skorna jag ska ha =S Tyvärr så var den lite felsydd i axelbandet, men jag orkar nog inte skicka tillbaks den och få en ny så antingen jag, mamma lr mormor kommer nog att sy till den =) Det var då inte så stort jobb så. Det var ganska smala axelband så det ända som behövde göras var typ att språtta upp ungefär en centimeter och vrida på bandet och sy till det.

För bara en liten stund sen så for Mercedes, för andra gången. Hoppas att det kommer funka där hon ska bo nu. Dom  hade en hankatt, men han hade bott ihop med en annan hona väldigt länge förut och det hade unkat bra, så det kommer nog förhoppningsvis att gå bra med Mercedes med. Så nu är alla kattungarna sålda, förrutom Caddie, som vi ska ha kvar =D


MERCEDES

26 Maj

Så blir man besviken då man kommer hem och får höra att vi ska äta pannkaka till middag. Pannkaka brukar vara gott, men mammas är förjävligt äcklig ! Sen så tvingar hon mig att äta. Ska sedan vara med Sara och göra läxa, efter jag har ätit :S Tog två hårdmackor då jag kom hem så jag kommer nog knappt äta nån middag.
Har kommit ganska långt med min klänning på skolan. Har dragit till smocken på baksidan, klippt ut halterneckmönster m.m.
Pappa ska komma hem idag med min skolavslutningsklänning, så det blir spännande att se hur den ser ut, och om den kommer passa.
Imorrn flyttar Mercedes, för andra ggn ^^. Hoppas hon får det bra i sitt nya hem. Det känns som det är mke som försvunnit från oss nu på sistone. Först Mercedes, sen Ferrari, sen husvagnen och nu Mercedes igen. Det blir att ta farväl många ggr. Men man vet aldrig, nån ggn kanske man får träffa kisseungarna igen, och en vacker dag kanske man ser husvagnen på vägen, på väg mot nya äventyr ^^ :P


Skolavslutningen börjar närma sig !
Här är en bild på förra årets skolavslutning, då vi gick ut 1:an.


 


25 Maj

Lyssnar på Josef då hon pratar med Tessan i telefon. Josef har fått sommarjobb på Brännvalla ! turbarnunge... ^^.
Nu är det faktiskt typ bestämt att vi ska fira Josse på torsdag (det var på tiden). Det har ju aldrig funkat förr så nu måste det bli ! Hon hinner ju snart fylla 19 !
Sydde på min klänning idag, det kommer att ta tid med resåren. Jag har bara gjort resår på baksidan, men jag får skynda mig.
Min skolavslutningsklänning har även kommit, och ska hämtas imorrn. Så då får jag se den, och pröva den ! Hoppas att den kommer passa. Annars har jag ju tänkt att ha på mig klänningen jag gör på skolan. Och jag vet ju inte ens om den kommer bli bra :S
Igår fyllde mormor år, så vi for och firade henne. Vi åt cheesecake ! =D
Ikv är det 90210 ! det är så spännande !
Jag är så nervös och gruvar mig inför det fyra timmars långa nationella matteprovet som vi har på torsdag. Det känns som att jag inte kommer att klara det. Men jag får göra mitt bästa, och sen får jag hoppas att det går bra. Måste även hinna klart kollektionen till fackteckningen. Den ska vara klar nästa onsdag, och då den dagen är över så får jag slappna av och vara lugn och vänta tills skolavslutningen. Snart får vi sommarlov !

Måste även berätta att våran husvagn har blivit såld och den far alldeles strax från vår gård. Jag har en stor klump i halsen och det är nästan som om jag vill börja gråta ! Den har funnits hela mitt liv, och den har varit med typ överallt, till Stockholm, Dalarna, Gotland, och till andra ställen som Lyksele, Åsele, Piteå, Luleå och Byske. Jag har sovit i den på somrarna, och kompisar har övernattat i den. Jag har så många gamla minnen med den inblandad. Haha, och min, Josefs och Amandas lek "Jokern" hahahahahahah som ägde rum i husvagnen ^^. Varje sommar då jag var liten så for vi till Byske med husvagnen. Varje sommar for vi ut med husvagnen. Ända sen jag var pytteliten så har vi farit ut med den. Senaste resan var till Piteå, där vi träffade Theres och Julia. Det var farmor och farfars husvagn. Så det känns extra hemskt att vi säljer den eftersom att farfar gick bort i januari. Men som tur är, är att han ville att vi skulle sälja den. Det var mest farmor som gillade husvagnen och ville fara ut med den. Det var typ som våran husvagn. Det var bara vi som använde den. Förra året tror jag det var som vi köpte den av dom. Men det var bestämt redan då att vi skulle sälja den denna sommar. Men jag tänkte inte så mycket på det, men nu känner jag hur jobbigt det verkligen känns. Den har som en speciell lukt som påminner mig om sommaren. Alla minnerna, alla roliga stunder, sommartider. Jag kommer att sakna den stort.
Nu har köparna kommit hit, så snart kommer nog husvagnen att rulla från vår gård...


22 Maj

Idag kommer jag nog inte göra så mke, lr vem vet ?
Jag måste göra lite läxa, och sen vet jag inte om jag ska hitta på nått med nå kompisar. Mia snackade om att vi skulle träffas imorrn, men det kanske skulle bli nästa lördag ist, för du funkade det bättre för alla. Vi får väl se hur det blir...
Om ungefär en timme ska jag och mamma gå och se på några kattungar. Mamma skulle hjälpa till och kolla vem som är hane lr hona =)
Jag hoppas att det blir bra väder hela dagen, för då får jag sommarkänslor ! =) Nu är det mindre än tre veckor kvar tills vi får skolavslutning, jippie ! =D Synd bara att jag inte fått nått sommarjobb. Men om ingen hör av sig så ska jag få jobb hos mormor, typ måla skoterbroar, hennes husbro och kanske plantera skog.
Jag är även väldigt stressad, hur ska jag hinna med allt innan skolavslutningen ?! Vi ska hinna klart en kollektion (bara rita en), läsa klart engelskaboken, kanske måste läsa en svenskabok oxå, och sen så har vi ett fyra timmars långt nationellt prov i matte nu på torsdag. Jag är så nervös och jätteorolig att jag inte ska få G. Jag får väl hålla tummarna och hoppas på det bästa !
Sen så skiter det även sig med valpen vi ska köpa. Vi var intresserade av en tills vi fick veta att den kunde lätt få patella, eftersom att det finns i generna. Jag blir så irriterad på patella, det ska alltid förstöra. Diesel fick oxå patella (inte geniskt sätt, utan han gjorde illa sig och fick det), och om han inte hade fått det kunde han ha fått bli pappa, och det hade varit så kul, för han är såå fin ! Men nu håller mamma iaf på att leta efter någon annan valp. Jag får väl oxå hålla tummarna på det och hoppas på det bästa ! =)



En sån vovve som vi ska skaffa (denna är en valp). Rasen heter Finsk Spets.

21 Maj

Har just ätit tacos, så jag är jääätte mätt ! Men det var supergott =) På Burträskmarknaden i sommar så måste vi köpa mer sourcream krydda. Haha skulle helst vilja köpa upp hela lagret ^^. Den kryddan är så god, och tacos är ju JÄTTE gott, och kryddan gör så att det blir ÄNNU godare =D Senare ska vi typ käka chokladmousse, men jag är inte direkt sugen nu. Sen så ska jag, Josef, Sara och Emelie hitta på nått kul. Var hos dom igår kväll innan Ferrari skulle fara, och var även med dom idag. Dom har sims 3 och det är såå bra. Det är mke bättre än sims 2, fast på sims 2 finns det ju djurliv, men det finns ju inte på sims 3 ännu... hoppas det kommer ett ! =D
På tal om igår, vi fick ju träffa Diesel och Vanilla. Diesel är gigantisk ! och Vanilla är så vacker =) Man blir nästan stolt då man vet att dom har vuxit upp här som små kattungar :P Diesel kände sig nog inte så trygg, eftersom att det kryllade av katter i huset, så han satt och morrade typ hela tiden. Och Caddie var så rolig, han låg hela tiden och kollade på Diesel. Caddie var alldeles lugnt, och såå nyfiken. Där låg han och glodde på Diesel som morrade åt han, men Caddie verkade inte fatta så mke. Vanilla var ganska nyfiken på Izza (Vanilla och Diesels mamma), men samtidigt var hon lite rädd oxå. Dom trodde ju att det var helt ofrämmande katter, men egentligen så är de ju släkt. Och Vanilla och Diesel är ju helsyskon med Caddie, Mersan och Ferrari. Det skulle vara kul om de kunde ha känt igen sin egen mamma, men det är ju synd att katter inte har så långt minne ^^.

Nu får jag då bara slappa litegrann, vänta tills jag orkar chokladmoussen, och sen vara med Sara =)
Det är ju Kristi himmelfärds dag idag väl ? :S Jag har inte så bra koll. Var det den här dagen som Jesus kom upp till himlen ? :S Är inte riktigt säker, men Josef sa nått om det...



Diesel och Vanilla (som kattungar)
Jag kan nästan inte fatta att det var dom som var hos oss igår !


20 Maj

Idag flyttar Ferrari ! =( Men han kommer nog få det bra. Han ska ju flytta till en kompis till dom som köpte Diesel och Vanilla ur förra kullen. Tjejen som ska ha Ferrari heter Saga, och hon ska kalla honom för Rune, som min morfar hette.
Vet inte riktigt hur jag ska göra. Har pratat med Sara och vi tänkte hitta på nått, för det var egentligen meningen att Ferrari skulle flytta imorrn. Det är Diesel och Vanillas ägare som ska hämta han, för Saga bor nånstans i närheten av Stockholm tror jag :S Men nu blev det ju så att dom hämtar honom ikväll, så jag funderar på att vara med Sara, och om jag ska till hon så kanske mamma kan ringa nån signal till mig innan dom kommer, för dom skulle ringa då dom var i Umeå.
Men jag får väl se hur det blir...



Ferrari... snart Rune =)
(Han gillar inte kameran)

19 Maj

Sitter just nu vid mammas dator och väntar tills maten är klar. Ska äta köttbullar och makaroner =) Sedan ska jag kanske köra till Julia och där hade vi tänkt att åka inlines. När jag kommer hem så lär jag väl se på Desperate Housewives.

Idag började jag att sy smocken på min klänning på skolan. Jag hoppas att den blir bra. Har ännu inte hittat något mönster till överdelen som ska vara halterneck utan knyt. Men i värsta fall får jag väl göra en sj och pröva mig fram...

Nu ska jag äta ! =D

18 Maj

Idag har jag varit hos Sara och åkt inlines. När jag kom hem så berättade mamma att Mercedes skulle komma tillbaks till oss, eftersom att dom som köpte henne har en hankatt som inte trivdes med henne. Det var lite synd, men det var samtidigt roligt att träffa henne igen. Det var jättegulligt, dom hade tagit med sig hennes favvoleksak - en lektunnel, och tre tonfiskburkar till varje kattunge, såå sött.
Såg nyss 90210, och jag gräät, det var så romantiskt. Navid friade till Adrianna och då berättade hon att det var Ty som är pappan till barnet. Då blev Navid arg, och Adrianna började gråta, men till slut blev han lugn igen och sa till henne att han älskar henne och atthon inte fick ljuga för honom igen. Sedan förlovade dom sig ! =)
Snart tänkte jag se början på Pretty Woman, och sedan Gubben i Månen.

Jag måste ju berätta att i fredags så var jag och Josef hos Sara och Emelie och vi såg på Bröllopsduellen. Den var bra =) Och i lördags så vann helt rätt i Eurovision Song Contest. Norge, Alexander Rybak med Fairytale. Så otroligt söt kille !
Igår var jag hos mormor hela dagen. Gjorde inte så jätte mke, jag solade, läste ur engelska boken, kollade i kataloger, såg på teve, bl.a. Bingolotto ^^. Jag vann en ny lott åt mormor ! =)

15 Maj







 Några bilder som jag har tagit och redigerat på Fotografisk bild.

13 Maj

Har suttit inne och pluggat hela dagen efter skolan. Har två prov imorrn, ett i mönsterkonstruktion och ett matteprov, fast jag vet inte om matten bara är ett test men...
Det har inte hänt så mke idag förrutom att Sara var frisk och kom till skolan =) Men hon mådde inte så bra i slutet av dan, men hon tror att det var för att hon inte hade ätit så mke. Det var ju så äcklig mat på skolan idag, och Sara brukar börja må jättedåligt om hon inte har ätit tillräckligt, så jag får hoppas på att hon mår bättre nu då hon har ätit. Imorrn har vi broarna runt, och jag känner mig inte så peppad, men jag får väl kämpa dom sista veckorna nu =)

12 Maj

Grattis Josse !
Nu är den lilla skiten en stor skit. Nu kommer Mia och Josse att reta mig för att jag är så liten (åldern, inte storleken).
Josse, hoppas du får en riktigt trevlig 18-årsdag !

Idag så var Julia med på våra lektioner till 11.30, då hennes sovmorgon slutade. Hon hadelite att göra eftersom att hon skulle få ledigt en annan lektion då hennes klass ska fara och kolla på nån tingsrätt !
När vi kom till klassrummet i morse så hade vi med oss Julias synt och vi spelade upp Happy Birthday för Josse ^^, fy fasen vad skämmigt det var ;P Men det var samtidigt kul, och Mia skrattade, precis så mke som jag hade trott.

Igår såg jag ju så klart på 90210, och det var bra (som vanligt ). Mercedes flyttade, och det kändes lite jobbigt då dom gick ut med henne och man såg henne i buren. Jag hoppas jag får träffa henne då hon blivit äldre. Ferrari har även blivit såld, men han har inte flyttat än. Dom som köpte Diesel och Vanilla av oss har nån kompis som ska ha han. För dom som inte vet så är Diesel och Vanilla två av de fyra kattungarna i Izzas förra kull.


MERCEDES


FERRARI                DIESEL                              VANILLA

Snart ska jag käka våfflor, och sedan ska jag köra moppe till Julia, och där ska vi åka inlines.

Jag hoppas Sara kryar på sig och kommer till skolan imorrn. Men det hördes ju som att hon mådde bra igår, men att hon skulle bara vila sig idag. Så hon borde ju komma till skolan imorrn så hon hinner ta med sig provpapprena så hon hinner plugga till på torsdag. Men men, jag får väl se om hon kommer imorrn. Mia hade då bestämt att Sara inte skulle få komma till skolan idag ^^, haha jag höll med henne om det. Man vill ju inte bli smittad, och speciellt inte få magsjuka. Plus att Josef är hes och har hont i halsen, och om jag skulle bli smittad av henne oxå så skulle jag ju typ vara död till slut ! Jag längtar iaf till helgen (som vanligt), för då har jag gjort bort alla prov och då får man göra nått kul. Men jag har ändå haft ganska kul hittills denna vecka, nog för att det snart bara har gått två dar men ^^. Igår åkte jag inlines med Julia och sen så var jag hos henne en stund, och bl.a. hoppade studsmatta. Jag skrattade nog hela dagen igår =D Men jag längtar även tills nästa vecka, för då är det mindre dagar kvar tills man får sommarlov. Jag vill bara få allt överstökat, och sen så börjar jag ju 3an, och det blir ju sista året. Okej, jag har ju tänkt att läsa vidare, men det blir sista året på gymnasiet. Och Julia det turbarnet som tar studenten i år ! Ska kanske sy en studentklänning till henne, får se om det blir, har då inget tyg än men... På tal om klänningar så ska jag sy en åt mig själv på skolan. Den kommer att bli en halternecksmodell med grönt tyg och smock i midjan. Men nu vill jag bara ha gjort bort allt, och få sommarlov ! Det bästa med att sluta 2an är nog att jag inte kommer att ha nå mer matte i mitt liv !!!

10 Maj

Kommer att tvätta händerna jätte ofta nu, Sara och Emelie var hos oss igår. Pratade med Emelie för ett tag sen och då berättade hon att Sara har fått magsjuka, bara man inte blir smittad ! Så jag kommer att bli väldigt renlig nu... för det är ju inte roligt att ha magsjuka. Imorrn skulle vi egentligen fira Josse, men det får bli en annan dag så Sara får vara med.
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, jag kommer nog mest bara att ta det lugnt.
Förrästen så har mamma snackat med nån hunduppfödare som vi kanske ska få köpa en hund av ! Hoppas vi får det =)

Igår då Sara och Emelie var hos oss så såg vi väldigt mke på teve. Först såg vi början på Spiderwick, sen såg vi på Robinson, efter det början på Se Upp För Dårarna, senare en bit av Sweeney Todd, sen såg vi hela Försoning. Vi kunde inte riktigt bestämma oss vad vi skulle se på, fast vi hade bestämt att vi skulle se Försoning, det var en riktigt sorglig film. Samtidigt så åt vi lite kladdkaka som jag hade bakat =) När dom hade farit så såg jag och Josef på Höstlegender. Den filmen var oxå väldigt sorglig, men vi missade början på den...




Keira Knightley
FÖRSONING

Året är 1935. På sommarens varmaste dag står trettonåriga Briony Tallis i fönstret till sitt flickrum och ser sin äldre syster Cecilia ta av sig kläderna och dyka ner i trädgårdens fontän, mitt framför ögonen på deras barndomsvän Robbie Turner.
Det blir upptakten till en besynnerlig och skrämmande dag, och innan den är slut kommer de tre ungdomarnas liv att ha förändrats för alltid. Robbie och Cecilia kommer att ha överskridit en gräns vars existens de inte ens anat, och de blir offer för den yngre flickans fantasier, medan Briony begår en handling hon kommer att ägna resten av sitt liv åt att försöka sona.

Skådespelare:
James McAvoy
Keira Knightley
Romola Garai
Saoirse Ronan
Vanessa Redgrave


9 Maj

Håller på att städa huset, för mamma och pappa är bortbjudna och Sara och Emelie kommer hit =) Har bakat kladdkaka, så den kommer vi nog att smaka av.
Var ute med Cadillac och Izza idag. Izza fick nå lagg, hon ville in så jag släppte in henne. Så då var jag ute och gick runt med Cadillac. Maya var oxå ute och lekte med honom, jag tror han tyckte att det var riktigt kul : )

Längtar typ tills på måndag (det är ovanligt !), för Josse fyller år på tisdag så då ska vi fira henne på måndag. Hon blir 18 år ! Det är så fuskigt, Mia är 18, på tisdag blir Josse det, 8 juni blir Sara det och sen kommer Johanna och jag som fyller år i Augusti. Tänk om man kunde få fylla år innan sommaren, då skulle det blivit en jäkligt rolig sommar ^^. Men men, nu är det ju som det är. Det kommer troligtvis att bli så att jag och Johanna blir firade samtidigt, och vem vet vad dom kommer att hitta på då !

Igår snackade jag inte något med Sara, så det blev så att jag såg på Panic Room med mamma och Josef. Älskar den filmen ! Såg den med Julia då jag var mke mindre, och jag får gamla minnen då jag ser den =)


Jodie Foster och Kristen Stewart

Frånskilda Meg flyttar med sin sockersjuka dotter in i ett hus som tidigare tillhört en stenrik ensling. I huset finns ett märkligt 'säkert' rum beklätt med solida stålväggar. När tre brutala tjuvar bryter sig in på jakt efter den gamle rikemannens miljoner flyr Meg och Sarah in i rummet. Tyvärr befinner sig det som tjuvarna vill åt också inne i rummet. En nervpirrande belägring börjar. Kan förbrytarna komma in? Kan Meg och Sarah komma ut? Det blir en kamp på liv och död.

I Rollerna:

Jodie Foster - Meg Altman

Kristen Stewart - Sarah Altman

Forest Whitaker - Burnham

Dwight Yoakam - Raoul

Jared Leto - Junior

Patrick Bauchau - Stephen Altman


8 Maj

Nu börjar sommaren närma sig ! Jag blir så glad då gräset börjar bli grönt och man hör fågelkvitter. Kan inte alla veckor bara gå i superfart nu tills skolavslutningen ? Eller vänta, tills balen, ska ju se Julia gå : ) Det kommer att bli en ny upplevelse. Åkte inlines igår med Sara och Julia. Julia bad mig att hjälpa henne att fixa i ordning sig inför balen, det kommer att bli kul ! Måste beställa skolavslutningskläder snart, innan det är för sent. Det värsta är att få dom bara några dagar innan avslutningen, åsså måste man skynda sig till stan och snabbhandla det första bästa man ser...

Mamma och pappa kom hem för en stund sen, de hade varit i Luleå och shoppat litegrann, bl.a. hundkoppel, hundhalsband, smycken, tuggummi, godis... Det börjar närma sig, att skaffa hund alltså. Eller det kan jag ju egentligen inte säga, vi är inte säkra än, står i kö på massa valpar. Hoppas vi får köpa nån. Vi ska köpa en Finsk Spets, som rasen heter, en jakthund som pappa ska ut och jaga med ^^.

Väntar just nu tills maten, eftersom att mamma och pappa kom hem så sent så blir det att äta sent oxå. Det blir grillade hamburgare ! Fast jag är inte så hungrig, så det är synd.
Jag och Sara har snackat om att kanske hitta på nått ikv. Har även tipsat mamma om att se Panic Room ikv. Det är en riktigt bra film, det är spänning från början till slut. Skådisar som är med i filmen är bl.a. Jodie Foster och Kristen Stewart (som är med i Twilight !). Så om det inte blir så att jag och Sara gör något så kommer jag nog att se filmen med mamma, om det nu blev så att hon ska se den. Men det borde hon, för den är sååå bra ! =D

Men nu är maten klar ! hejjs svejjs =)

6 Maj

Dagen har varit seg. Hade ett jättelångt hål idag, för svenskaläraren var sjuk. Jag och Sara höll på att somna, så tråkigt hade vi ! Vi hade bara engelska efter den lektionen så Mia, Josse och Johanna fick ju sluta tidigt. Från när jag kom hem tills nu så har jag suttit och tränat på idrottsprovet, förrutom att jag har ätit middag och kollat i halens-katalogen. Även om jag har tränat så mke så känns det som att jag inte har lärt mig ett skit, lr jo, visst har jag lärt mig och fått in nått i hjärnan, men det känns som att det inte är tillräckligt. Jag förstår inte allt så det lär väl gå skit imorrn på provet.
Jag är jättesugen på nått. Vi har typ inga frukter tror jag så jag får väl ta en morot. Man blir lite rädd för att äta onyttigt då man har läst om hälsa och sånt till idrottsprovet ^^.


4 Maj

Kom för en liten stund sen hem från skolan. Sitter nu och tuggar på en morot. Är så glad att jag snart är klar med min blus. Har bara kvar att he på knappar och sy till insnitten där bak. Sedan har jag tänkt att sy en klänning om jag hinner, jag vet ungefär hur jag vill att den ska se ut.
Ska senare idag köra moppe till Sara och då ska vi fara ut med Julia och kanske Theres och åka inlines.

Igår kväll såg jag lite av Stolthet Och Fördom, och sedan såg jag ju Never Been Kissed. Jag älskar den filmen, jag blir alltid så lycklig i slutet av filmen. Det är så romantiskt ! =) Det är faktiskt ganska många kända skådisar förrutom Drew som har roller i filmen, som bl.a. Leelee Sobieski (Roadkill), David Arquette (Scream-filmerna),
Jessica Alba, John C. Reilly, och James Franco som är med i Spiderman-filmerna har även en biroll.



Drew Barrymore

Never Been Kissed är en film från 1999. Filmen handlar om en 25-årig tjej, spelad av Drew Barrymore, som aldrig har blivit kysst. Hon jobbar som journalist och ska skriva om populära tonåringar och vad de gör. Så hon börjar skolan igen och låtsas att hon är 17. Hon blir kär i en av sina lärare och hennes chef börjar tänka på en annan artikel...

3 Maj

Idag har jag suttit och läst lite ur engelska boken som vi ska ha läst klart om några veckor. Blir lite orolig då jag tänker på svenskan, vi ska ha läst en bok där oxå, men jag har inte lånat någon bok ännu. På torsdag har vi idrotts prov och läraren har skickat det som man ska träna på till oss på fc. Jag får mig inte in på fc så jag måste försöka fixa det på nått annat sätt. Ska fråga Sara om hon kan hjälpa mig med det imorrn. Hon skulle egentligen skicka det till mig på msn, men då när man ska kolla på det så kommer det bara fram en massa siffror, så det gick inget vidare...

Igår körde jag, Sara, Josef och Emelie moppe till Ica Kvantum och köpte bl.a. glass. Senare på kvällen kom dom till oss, och vi såg på Robinson, och efter det på Dreamgirls, den var ganska bra, men jag hade faktiskt förväntat mig att den skulle vara bättre, men den var helt klart sevärd. När filmen hade slutat så körde dom hem. Då såg jag början på Spanarna, men jag blev så trött så jag gick och sov. Om det hade varit så att jag inte hade sett filmen förut så hade jag säkert tvingat mig själv att se klart den. Det är en väldigt bra och rolig film med Richard Dreyfuss och Emilio Estevez.




Dreamgirls

Amerikanskt drama från 2006. Effie, Deena och Lorell är tre unga svarta kvinnor som ställer upp i en amatörtävling med sin grupp Dreamettes. De vinner inte tävlingen men blir kontaktade av den hänsynslöse managern Curtis Taylor som erbjuder dem jobb som bakgrundsångerskor till den kända James Early. De tar jobbet och upptäcker snart att Curtis tagit över deras liv. Curtis döper om gruppen till The Dreams och ändrar gruppens inbördes roller så att den vackra Deena får stå i centrum. Dessutom ändrar han gruppens musikaliska inriktning. Gruppen gör succé men på bekostnad av de tre kvinnornas vänskap och med tiden inser de alla att framgång och berömmelse inte är allt i livet.


 


Richard Dreyfuss och Emilio Estevez

  Två polismän, Chris och Bill, får uppdraget att bevaka en ung kvinnas lägenhet. Kvinnan, Maria, är föredetta flickvän till en brottsling som är på rymmen och polisen tror att han kommer att dyka upp i hennes lägenhet förr eller senare. Det trista rutinuppdraget blir inte så trist för Chris, för han förälskar sig i kvinnan - och hon i honom. Bill hjälper motvilligt Chris att hemlighålla förhållandet för deras chefer. Och Marias kriminella ex-pojkvän tycker inte heller att romansen är någon bra idé...



Ikväll har jag tänkt att se Never Been Kissed, med Drew Barrymore. Den filmen är väldigt bra ! =) Den går på 3an kl.21.00.


1 Maj

Igår hade vi väldigt trevligt, jag, Sara, Julia, Theres, Josef, Emelie och deras kompis Matilda. Vi gjorde inte så mke, men vi umgicks ju så... Vi såg på majbrasan då dom tände den. Man höll typ på att brännas ihjäl, vi stod inte så nära, men man kände hur det brändes i ansiktet ^^. Sen gick vi till Tess och Jull och grillade. Såg även Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta. Jag grääääät, så sorglig, men sååå bra ! =)


Ryan Gosling och Rachel McAdams

Filmen handlar om en sommarromans mellan Allie (Rachel McAdams), tjejen från stan och Noah (Ryan Gosling), killen med knappa pengar. Trots detta är deras kärlek något så enormt. Vid sommarens slut skiljs de dock åt delvis på grund av att Allie väljer att gå på college i New York, och delvis för att Allies föräldrar inte kan acceptera deras kärlek. Efter några år korsas deras vägar igen, men till Noahs besvikelse har Allie förlovat sig med en förmögen advokat och planerar ett bröllop. Skall de våga se vad som hade hänt om Allie inte hade åkt hem? Under filmens gång visas den åldrade Noah, som nu bor på ålderdomshem.



Idag har jag och Josef varit hos Tess och Jull. Där har vi bl.a. spelat kotte och varit ute i solen. Snart ska vi köra tbx och åka inlines och kanske hitta på något roligt ikv. Vi kanske skulle hyra någon film lr se om det går nån på teve...


RSS 2.0