30 Augusti

Idag är det den 30 Augusti och Amanda fyller 18 år, GRATTIS ! Shit vad det känns som det är många som fyller år/skulle ha fyllt år nu.
Mormor kom till oss idag, och nu sitter hon faktiskt brevid mig och läser tidningen ^^. Vi ska fira mig idag oxå, så att mormor får vara med. Jag har hållt på att göra en tårta som tog en ganska lång tid av dagen. Det är nog den svåraste tårtan jag har gjort. Det är en gräddtårta med tre våningar, och sen ska jag pynta den med godis och en mashipanros på toppen. Nån annan får äta rosen för jag kommer nog inte gilla den, men jag hoppas att den kommer bli fin, jag ska nämligen göra den själv. Ikväll ska vi äta tacos ! Och jag såg att mormor hade med sig en påse med presenter =P
Jag ska nog lägga in bilder nån gång här framöver från bl.a. allt firande och tårtorna.
Igår blev det så att Sara och Emelie kom till oss. Vi var med Dixi och såg på filmen Just My Luck med Lindsay Lohan. Senare efter dom hade farit så såg jag och Josefine på Enemy Of The State med Will Smith.



Lindsay Lohan
JUST MY LUCK

Amerikansk romantisk komedi från 2006. Stjärnskottet Lindsay Lohan spelar huvudrollen i denna charmiga komedi om en ung tjej med en otrolig tur. Allt går hennes väg tills den dag hon kysser en kille på en maskerad, den ständigt otursdrabbade Jake. Plötsligt är hennes tur som bortblåst och när hon inser att den överförts till Jake gör hon allt för att finna honom och få sin tur tillbaka.




Will Smith
ENEMY OF THE STATE

Amerikansk action från 1998. Robert Dean är en framgångsrik advokat i Washington. Han är gift, har en son och lever ett lyckligt liv. Men när Dean av en tillfällighet stöter ihop med en gammal vän förändras allt. Vännen skickar bevis till Dean om att ett politiskt mord begåtts. Dean förlorar sitt jobb och dessutom blir han anklagad för mord. Den enda som kan rädda Dean är en mystisk före detta agent vid namn Edward Lyle.


29 Augusti

Idag är det den 29 Augusti och Michael Jackson skulle ha fyllt 51 år.
Synd bara att han inte lever längre...
Det är ganska roligt att han haft födelsedag dagen efter mig =)



MICHAEL JACKSON


Igår så hade jag en jätte trevlig dag, mycket tack vare mina underbara vänner. Vi åt grillat och sedan tårta. Jag fick även några presenter, bl.a. ett presentkort på H&M, One Tree Hill s1, och även godis av Christoffer. Jag och Josefine körde till Sara och Emelie. Då vi öppnade dörren in till deras rum så blev jag verkligen överraskad. Där satt Sara, Emelie, Theres och Julia med partyhattar. De hade pyntat och dukat upp ett bord fullt med kakor. Tyvärr så kunde jag inte få i mig allt för att jag var så mätt efter all tårta. Men vi gick ut på skattjakt, haha och skatten var en godispåse ^^. Vi satte knorr på grisen och lekte hela havet stormar. Det kändes kanske inte riktigt som att jag fyllde 18, men det var helt perfekt endå. Sara, Julia, Theres, Emelie, Josefine, Mia, Josse och Johanna, tack så mycket för att ni gjorde gårdagen till ett väldigt roligt minne ! Sen så vill jag oxå säga tack till alla som grattade mig via sms, jag har nästan inga pengar på mobilen så jag har inte kunnat svara tillbaks.

Idag har jag och Josefine sett One Tree Hill. Mamma har bakat kakor som vi ska äta imorgon då mormor kommer och vi ska fira mig. Ikväll hade jag tänkt att fara på matfesten, men jag kände mig inte så sugen. Jag har aldrig varit där förut, men jag kände inte så värst mycket för mat. Sara skulle isåfall följa mig, men jag funderar på att ringa henne och fråga hur vi ska göra, annars kanske hon och Emelie skulle kunna komma till oss och vi kan hitta på nånting här istället. Men vi får väl se hur det blir...



ONE TREE HILL


28 Augusti

Fredag den 28 Augusti 2009 är idag, och det är min födelsedag !
Nu är jag 18 år, och jag har inte märkt så stor skillnad ännu ^^.
Men det lär jag väl märka med tiden, man kan ju göra så mke mer nu...
Dagen har varit väldigt galen.
Vaknade flera gånger i natt och i morse av att jag fick massa grattis-sms.
Bäst var ju Saras sms, hon sjöng "ja mår hon leva",
och jag trodde jag skulle dö av skratt när jag lyssnade på det.
Stackars Sara, jag spelade upp det för mamma så Sara fick skämmas lite ^^.
I morse kom Sara och hämtade mig med moppen, och vi for till skolan.
När Sara skulle svänga i svängen innan bron som går över till Medle,
så gjorde hon värsta stora svängen, nästan så vi for ner i diket... ^^.
Då vi hade haft engelska så kom Mia och Johanna och skrek grattis till mig i korridoren.
Sen kom Josse bakom hörnet och skrämde mig och skrek grattis !
Då jag kom till skåpet så kollade dom på mig lite konstigt,
till slut märkte jag att det hängde ballonger på mitt och Saras skåp =P
På religionkunskapen så sjöng klassen för mig... pinsamt :]
Då vi hade slutat så skulle jag och Sara fara till frasses,
 för Sara skulle bjuda mig på en glass,
eller rättare sagt Maria skulle bjuda oss på glass.
Jag höll i mina tre ballonger på vägen dit, men jag tappade den gula =(
Sara höll typ nästan på att köra ihjäl oss då hon olagligt korsade vägen =P
När vi hade ätit glassarna och kom ut igen,
så skrek Sara till då hon märkte att hon glömt nycklarna i moppen !
Men vi hade då kvar allting, och viktigast av allt, moppen stod kvar !
Vi körde Skråmträskvägen, och vid vägen var det en hage med kossor och kalvar.
Sara blev så kär i kossorna så hon höll på att köra ner i diket.
Hon skrek till mig att hon kommer att döda mig på min egen födelsedag!
Men det blev då ingen olycka,... å andra sidan... dagen är ju inte över,
så man vet ju aldrig.
Men nu ska jag inte oroa mig över det.
I afton blir det grillat och tårta, och kanske presenter.
Vi ska ju fira mig på söndag oxå då mormor kommer, och då ska jag få presenter.
Såg just ett avsnitt av 90210,
jag är inte säker på att det var det sista för säsong 1, men det verkar så.
Det var iaf jättebra ! Som vanligt då...
Ikväll ska jag kanske hitta på något med Sara, Emelie, Theres, Julia och Josefine.
Jag har bara snackat med Sara,
men jag hoppas att dom andra vill och kan vara med oxå =)
Men nu ska jag gå och hjälpa mamma med tårtan ! =)




90210 !

27 Augusti

Imorgon blir jag 18 år ! I natt kl.00.06 är jag 18 ! Jag längtaaar !
När som helst kommer Sara och Emelie, så jag kan inte skriva ett långt inlägg. Sen så har jag inte så mke att säga så...
Imorgon är det fredag och då får man helg. Äntligen ! Direkt när skolan börjar om på måndagarna så börjar jag längta till helgen på direkten. Det blev ingen fest i helgen, men då Lisa fyllt 18 så blire kul !!! =D

Nu kommer nog Sara och Emelie när som helst så jag måste sluta skriva...

25 Augusti

Är stressad som vanligt då skolan börjar om. Sitter och försöker skriva ner religionsläxan på datorn men det funkar inte. Får göra det på skolan imorrn. Vill bara bli av med det.
Jag längtar så otroligt mke tills på fredag, då blir jag 18 !!! Och då blir det kanske, bara kanske fest ! =D Men vi hade ju fest i helgen som varit oxå, så världen skulle ju inte gå under om det inte blev till helgen ^^.
Måste oxå berätta att det gick bra för Cadillac på utställningen. Han vann ett pris "Excellent 1" ! =D
Annars har jag inte så mke att berätta, jo jag såg en skiiitbra film i onsdags, 17 Again, skitbra ! Se den !



(L) Zac Efron (L)
17 AGAIN

Mike, 35, är inte nöjd med livet. Han har jobbat 18 år på samma arbetsplats utan att ha befordrats, han är nyskild och han har knappt någon kontakt med sina barn. Livet har inte riktigt blivit som han tänkt sig. Annat var det i high school då Mike var stjärnan i basketlaget och killen som fick dejta skolans snyggaste tjejer. En sen kväll när Mike är på väg hem i regnet ser han vaktmästaren från high school stå vid räcket på en bro. När han stannar bilen försvinner mannen och i sin iver att finna honom trillar Mike över räcket. När han vaknar upp nästa dag så går han till sin kompis Ed, och upptäcker att han inte längre är sig själv. Han har förvandlats och blivit 17 år igen!

14 Augusti

Har målat från 12.00-16.20 idag. Det känns som jag har målat typ hela dagen, men dagen är ju inte slut än så =) Tänker ringa till Sara och fråga om hon och Emelie vill göra nått ikväll. Dom ska kanske följa med oss till Piteå på utställning med Cadillac ! =) Det kommer bli väldigt spännande eftersom att Sara är allergisk och det kommer vara fullt med katter på utställningen. Men mest spännande är det ju att se hur det går för Caddie-Caddie. Jag har kammat han idag, och ska nog göra det en ggn till, och några till gånger imorrn, och sedan på söndamorgonen innan vi far på utställningen. Då kommer hans päls förhoppningsvis att vara fin och se välkammad ut =)
Nu tvättar Josefine moppen, äntligen ! Jag har tjatat på henne hur länge som helst nu, för jag måste alltid tvätta den, och nu när hon har tagit moppekörkortet så tycker jag att hon oxå kan tvätta den. Så snart kommer den att vara ren och fin, om Josefine lyckas...
Igår var jag, Josefine, Theres och Julia hos Sara och Emelie. Vi såg på Twilight, jag hade nästan glömt bort hur jäkla bra den är ! Det känns som evigheter sen jag såg den sist, om jag inte räknar med igår så =P Vi allihop blir så kära i Robert Pattinson varje ggn vi ser den filmen (A)



Maya & Cadillac




Robert Pattinson & Kristen Stewart
TWILIGHT

Handlingen kretsar kring huvudpersonen Bella Swan (Kristen Stewart). Hon bor i Phoenix, Arizona, med sin mamma och hennes nya man Phil. Men Phil behöver resa mycket i sitt jobb som basebollspelare, så Bella bestämmer sig för att bo med sin pappa Charlie för att göra sin mamma lycklig. Charlie bor i den regniga småstaden Forks i delstaten Washington. Hon kommer dit i mitten av vårterminen, men får snabbt nya vänner. På lunchen en dag får hon syn på syskonen Cullen, och blir genast intresserad av den mystiske Edward Cullen (Robert Pattinson). Edward undviker henne till en början, men inser snabbt att han inte kan vara utan henne. Bella börjar få misstankar om Edwards talanger, till exempel att han är väldigt stark, snabb, likblek, kallhudad och att hans ögon byter färg. Till slut kommer hon fram till att han är en vampyr, men det hindrar henne inte från att bli kär i honom. En komplicerad förälskelse tar sin början som gör livet svårt för det omaka paret. När det dessutom dyker upp ondsinta vampyrer i staden får Bella och Edward kämpa för att kunna vara tillsammans.


7 Augusti

Heej ! =)
Har varit ute och solat för det är ju så bra väder ! =D Ska hjälpa mamma med en sallad sen, eftersom att det ska komma några till oss och äta ikv. Sara och Emelie ska troligtvis oxå komma, och då hade vi tänkt att se Handen Som Gungar Vaggan. Den är jättebra, men det är inte säkert att vi kan se den, så isf får vi väl se en annan film. Jag och Josef måste oxå ta hand om Dixi. Jag håller faktiskt på att lära henne "sitt", och hon är jätteduktig, fast det var hon inte i början, men det är ju inte så konstigt =P Igår målade jag hundgården typ hela dan, tog hand om Dixi och sen på kvällen så körde jag och Josef till Sara och Emelie, och där såg vi på film, Baksmällan. Haha det var en rolig film, men jag dampade typ hela tiden ^^.



Madeline Zima och Rebecca De Mornay
HANDEN SOM GUNGAR VAGGAN
(THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE, 1992)

Två föräldrar till ett litet barn söker en bra barnvakt de kan lita på. Ingen de intervjuar verkar passa, men då dyker en kvinna upp från ingenstans. Efter att de talat en lång stund med henne bestämmer de sig för att hon är rätt person för jobbet. Allt är frid och fröjd, men under ytan börjar saker och ting hända. Kvinnan de anlitat som barnvakt får ganska snart stor makt i huset och kan bestämma sig för saker, och utföra dem, utan föräldrarnas vetskap, och hon visar sig vara farlig för både föräldrarna och barnet efter en tid i deras hem.



Zach Galifianakis, , Ed Helms och Bradley Cooper.
BAKSMÄLLAN
(THE HANGOVER, 2009)

Två dagar innan sitt bröllop så åker Doug och hans tre polare till Las Vegas för att festa loss på en oförglömlig svensexa. Men när de tre marskalkarna vaknar upp med sprängande huvudvärk morgonen efter så är gårkvällen en enda stor minneslucka. Deras lyxiga hotellsvit är fullständigt vandaliserad och brudgummen är försvunnen.
Utan en aning om vad som hänt och med väldigt lite tid på sig så måste trion följa sina dimmiga spår bakåt i tiden. De får gå igenom alla sina dåliga beslut för att komma på var det gick snett och förhoppningsvis hinna få Doug tillbaka till Los Angeles i tid till bröllopet.
Ju mer de upptäcker, ju mer inser de hur illa ute de verkligen är.

5 Augusti

Ikväll ska vi ha främmande, om man nu kallar det så. Mammas kompis och hennes familj ska komma. Dom har köpt en hund som är några veckor äldre än Dixi, som heter Tina. Henne ska dom ta med sig så då får Dixi kanske en kompis =)

Igår kväll såg jag och Josef på Kate & Leopold. Den var bra =) Senare såg vi på Bridget Jones' Dagbok, och den var jättebra ! =D Hade inte sett den tidigare, och jag rekommenderar den verkligen till dem som inte har sett den än.



Meg Ryan. Hugh Jackman.
KATE & LEOPOLD


Kate är singel och en ambitiös karriärkvinna i dagens New York. Leopold är Hertig av Albany, ungkarl - och från 1800-talet. De två möts när Kates uppfinningsrika före detta pojkvän upptäcker ett "tidshål" nära Brooklyn Bridge och efter en "tur" tillbaka till 1870-talet tar Leopold med sig hem till nutiden. Snart blomstrar kärleken mellan Kate och Leopold trots århundradens avstånd...



Colin Firth. Renée Zellweger. Hugh Grant.
BRIDGET JONES' DAGBOK


På nyårsdagens morgon vaknar den drygt trettioåriga Bridget Jones med en praktfull baksmälla.
Fortfarande singel, helt oförmögen att få någon ordning på sitt röriga liv och alltid så förbannat otursförföljd...

Hon ger sig själv nyårslöftena att sluta röka, att banta, att sluta fantisera om sin chef och att hitta en "snygg och förnuftig kille". Men Bridget bryter ständigt sina löften till sig själv. För det är minsann inte så lätt att få ordning på sitt liv när man ständigt gör bort sig...


4 Augusti

Sitter nu och hör på när Dixi ylar. Måste gå ut och gå med henne. Mamma, mormor och Josef for till stan och lämnade mig här med allt arbete. Jag måste ta hand om Dixi, lada ved och måla. Väldigt trevligt...

btw, den 2 Augusti skulle snobben ha fyllt 4 år ! =(



Har bara bilder på Snobben från när han var liten på den här datorn...

RSS 2.0