31 Oktober

Gårdagen blev riktigt rolig =) Jag, Sara och Bella sov över hos Johanna. Vi åt en riktigt onyttig bakisfrukost/lunch. Vi gick nämligen till Mamma Mia och käkade pizza (A) Jag kom hem för inte så länge sen. Snart blir det väl att försöka få i sig lite kycklinggratäng. Men tror inte jag kommer att äta så mkt av det, utan jag sparar mig till pumpakakan xD Sån är jag, och hur ser jag ut? Fettet kommer sakta men säkert...


Jag och julia kör den berömda "HANDEN" =)


30 Oktober

Tänker börja göra mig klar till ikväll. Ska nämligen på Halloweenparty hos Simon =) Och som alla kanske redan vet så tar det ju betydligt längre tid att klä ut sig (om man ska ha massa smink i ansiktet) än att bara sminka sig som vanligt. Men men, jag får hoppas att jag blir lika nöjd med årets utklädnad som jag blev med förra årets =) Sitter och lyssnar på massa läskiga låtar, min favorit är ju Carol Ann's låt i Poltergeist (låten är mest gullig), filmen är också min favoritspökfilm =)  Sen så är låten i Alla Helgons Blodiga Natt också en riktig favorit, asså låten som spelas i början av filmen då kameran närmar sig en pumpa. Ojj vad bra jag är på att förklara! Tycker också om låten från Terror På Elm Street.

Jag och Sara började ju vårat Halloweenfirande (lr vad man nu ska kalla det) igår. Först såg vi The Crazies, och sen såg vi originalversionen av Terror På Elm Street. Riktigt trevligt :D




29 Oktober

Sitter hos Sara och väntar på att hon ska komma ut från toan. Sen ska hon också hämta nå gottigott, typ ostkrokar lr vad det nu var. Vi ska se på skräckfilmer nu för det är ju HALLOWEEN :D Det känns lite annorlunda att det bara är vi. Resten av gänget jobbar, är i stan lr hos pojkvännen.

Btw. Idag är det ett år sen farmor dog =(


23 Oktober

Har suttit vid datorn den mesta tiden av dagen som gått. Ska alldeles strax gå ut och stapla ved. Sen blir det grillat och efter det blir det raka vägen till jobbet.

Ha en trevlig lördag =)


21 Oktober

Idag har jag inte gjort så mkt. Men ska snart ta bussen in till stan. Ska gå på stan ett tag, och måste även fara till arbetsförmedlingen och prata om att Kompetenstorget (företaget där jag har min jobbcoach) ska gå i konkurs ?! :P Men sen blir det att jobba ca. en timma ikväll. Julia kunde inte jobba då så ska jobba en liten stund istället för henne. Sen kanske jag blir kvar en liten stund med henne tills mamma hämtar mig =) Känns faktiskt skönt att jag inte ska jobba så länge ikv, men samtidigt så känns det lite ovärt... Fick även veta idag att jag ska jobba på lördag och måndag också. Så lite ljust ser det ut nu framöver =)




19 Oktober

Att människor kan vara så otrevliga?! Det kanske inte kommer att låta lika otrevligt nu då jag ska skriva, men att ha hört henne själv och tonen hon använde, asså shit!
Det var iaf såhär. Jag satt på en plats på Vintergatan (den nedfällbara sitsen vid Glitter). En liten stund innan jag hade tänkt att gå så kom det en gammal tant med rullator (trodde först att hon skulle vara snäll och trevlig för gamla tanter brukar ju vara det :S Men det visade sig att hon var raka motsatsen).

(Observera att hon var otrevlig i allt hon sa)

Hon: "Ska inte du vara i skolan?"
Jag: "Nej jag har gått ut skolan"
Hon: "Men om du inte ska vara i skolan så måste du ju ha nått jobb som du ska till"
Jag: "Jo, jag har ett jobb och jag börjar snart"
Hon: "Jaha. Men kan du flytta på dig för jag hade tänkt att sitta här. Jag har så dåliga knän"
Jag: "Jo men självklart får du det" (och så flyttade jag på mig)
Hon: "Det var snällt av dig"

Man kanske kan tro att hon ibland lät trevlig, men inte ens "Det var snällt av dig" lät trevligt. Okej, det kanske inte var så stor grej, men jag blev så störd på hon. Jag förstår ju att det är självklart att hon ska få sitta ner och jag som är ung borde stå upp. Men det var bara det att hon kunde ha sagt det på ett bättre sätt!
Annars gick det riktigt bra idag. Har fått höra att jag ska få jobba mer i veckan =)

Snart ska nog jag och Josef vara med Theres och Julia. Träffade Julia på stan så vi planerade lite inför kvällen. Lr det ända vi planerade var att vi ska hitta på nått. Det kanske inte är så mkt planering, men lite :P

Btw. Jag har bara ett ord för sushi och det är BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!


Julia!!! :D (bilden är från då vi firade hennes 20-årsdag =))


18 Oktober

Första dagen på jobbet gick hyfsat bra. Kände mig väldigt förvirrad. Det blev lite stressigt mot slutet... och jag klantade mig lite då och då. Men jag hoppas det går bättre efter att jag har fått jobba lite mer och kommit in i det mera. Det är inte direkt drömjobbet, men det funkar. Det är ju nånting iaf. Hoppas jag klarar morgondagen bättre.

Nu blir det mest att sitta framför datorn och slappa. Mamma och mormor hade köpt sushi som dom ska smaka för första gången. Jag ska också få smaka, fast jag känner att jag kommer att bli spyfärdig. Men nån gång måste ju vara den första, och då kan jag iaf säga att jag har smakat det xD

16 Oktober

Igår hade vi en rolig tjejfest, fast Robin var oxå med men ... xD Superkul! Jättebra stämning och allt =) Gick till Olles, men då vi kommit fram så fick jag vända tillsammans med Sara som hade glömt sitt legg. Hade riktigt ont i fötterna innan kvällen var slut kan jag säga! När vi kom tillbaks till Olles så träffade vi som planerat Cornelia och Julia där. Sen så for vi till Corna och sov över där. Idag så satt jag och sara och degade hemma hos Corna då hon var på kalas och Julia hade då redan farit hem. Vi fick fara hem lite senare än förväntat så Corna hann att komma tillbaks innan vi farit, haha lite smått pinsamt men (A) Och när jag kom hem så fick jag ÄNTLIGEN äta röding, rökt röding faktiskt. Senaste ggn jag åt det så var jag mycket liten och åt en som jag själv hade fiskat upp i fjällen. Lax och röding är ju dom godaste fisksorterna som finns! Fast tonfisk är också gott men inte riktigt lika gott... tror jag. Det var riktigt gott att få äta rödingmacka speciellt efter att ha levt på chips hela dagen.



Fick veta igår morse att jag ska jobba på måndag och tisdag. Är VÄLDIGT nervös! Är inte helt säker på om jag vet hur allt ska göras och så... Jag får hoppas att det går bra iaf. Jag ska jobba som personlig assistent för er som undrar =)


14 Oktober

Vi ser det snöar, vi ser det snöar...
Typiskt mig, jag sjunger alltid den där låten när första snön kommer. Så länge jag kan minnas så har jag sjungt den, det har till och med hänt några ggr på skolan under lektion (sjöng dock inte så seriöst, skulle låta ännu förjävligare, men jag har haft klassen med mig, iaf då jag gick på Klutmark) xD Börjar faktiskt få lite julkänsla. Jag vet att det är tidigt, men jag tror jag alltid får en gnutta julkänsla när första snön kommer. Det är då iaf bättre än ingenting, förra julen fick jag ju aldrig nån julkänsla, så detta kan ju inte skada.

Ikväll har jag min andra och sista inskolning, vad jag vet. Jag tror jag kan det mesta och jag känner mig ganska, och då menar jag ganska säker på allt. Men jag hoppas att jag blir mycket säker efter ikväll. Det skulle ju kännas bäst att komma till jobbet och veta exakt vad man ska göra och hur man ska göra.

Det som faktiskt är typiskt med att snön skulle komma just idag är att mamma hade tänkt att koka palt, men det vågar hon inte göra nu för att snön är så tung och lägger sig på ledningarna så vi vet inte om vi blir av med strömmen när som helst...får skynda mig att skriva nu... Sen så finns det en till sak som inte var något vidare bra med att snön kom idag. Jag skulle egentligen köra moppe ner till stan, och sen skulle Julia åka med hem. Men det är ju inte så bra väder för att köra moppe, så det blir att ta bussen dit. Sen får man hoppas att man får snålskjuts med den som hämta Tessan och Josef från dansen.

Btw, min mormors bror (som bor, precis som mormor, i Röjnoret som ligger nära Bastuträsk för er som inte vet) hade gått ut och mätt hur djup snön var, och där var den 18 cm !! :O Men dom ska ju alltid vara värst där... xP




13 Oktober

idag har jag varit på inskolning. Imorgon blir det en till. Så snart får jag nog börja jobba får man hoppas =) Efter inskolningen så gick jag och Julia och köpte varsin Bure på Krysset. Det var första ggn som jag smakat en Bure, och den var godare än vad jag hade trott. Man har ju i och för sig hört från andra att den ska vara riktigt god, men fick höra från Julia att det är nån gurkdressing i som inte är så jättegod. Jag tror att jag har nästan samma smak som Julia då det gäller mat, åtminstone godsaker xD Så jag var lite skeptisk innan jag hade smakat Bure, men när jag väl tagit dom första tuggorna så märkte jag att jag faktiskt tyckte om den. Kan dock hålla med om att gurkdressingen inte var någon större hit, men det var inte alltid som det smakade bostongurka, utan det smakade oftast riktigt bra, bortsett från dom enstaka gångerna det smakade bostongurka i min mun. Så det blir en 4a av mig, fast Bure kan inte klå Big som får en 5a :D Fast jag kan ju alltid ändra mig... :P

Ikväll har Josef dans. Får alltså datorn för mig själv, nog för att jag oftast brukar sitta vid den. Fast jag brukar faktiskt låta Josef få ha den... Men nu behöver jag inte se henne stå och försöka se gullig ut och höra henne fråga (så snällt som möjligt) om hon kan sitta vid datorn med en ton som låter nästan som att hon tycker att det är SÅÅ synd om sig själv...


12 Oktober

Var just ute på en promenad med Dixi. Gick ännu en gång upp i skogen ovanför skolan. Fick som vanligt gamla barndomsminnen, speciellt när jag såg några järnsaker som jag inte fattar vad det är för nått. Minns dom iaf sen jag gick på Klutmarksskolan. Vilka vackra minnen!? =) Jag fällde typ nästan en tår (A)

Filmtips...

A NIGHTMARE ON ELM STREET (2010)
Såg nyinspelningen av A Nightmare On Elm Street/Terror På Elm Street igår. Till min förvåning så tyckte jag att den var mycket bra! Det kändes inte som att jag skulle gilla den för att jag tycker om den första så mycket och nyinspelningar brukar inte alltid bli så lyckade. Men denna föll jag för, fast den kan inte slå den första med Johnny Depp =) Den gamla filmen är faktiskt en av mina favoritskräckfilmer. Den kanske inte är världens leskigaste, men jag tycker att handlingen är så bra. Tänk att vara rädd för att somna, för att det finns en chans att man inte skulle vakna, utan dö. Jag skulle typ ta mitt liv, tänk att aldrig sova, man skulle ju bli galen till slut.
Det var några scener som var tagna från den gamla filmen, men det är ju inte så konstigt eftersom att detta nästan ska vara som en kopia. Men allting var definitivt inte som den första, och det som inte var som den första tyckte jag faktiskt om. Det var söta och snygga killar med i denna också, ett stort plus. Dessutom var Katie Cassidy med, alltså hon som spelar Ruby i Supernatural, alltså "den första" Ruby, hon som är blond.
Filmen var dock väldigt förutsägbar, skulle faktsikt också tro att den är det för dom som inte har sett originalet. Men enligt mig så var den bra för att vara en nyinspelning. Den var då mycket bättre än nyinspelningen av Fredag Den 13de! Jag rekommenderar denna, men rekommenderar även originalet för er som inte har sett den, det är ju väl en klassiker ? :S


Katie Cassidy

En grupp tonåringar från förorten blir alla förföljda av Freddy Krueger, en brännskadad seriemördare som jagar dem i deras drömmar. Så länge de håller sig vakna kan de skydda varandra, men när de somnar finns det ingen utväg...

Btw, på tal om Supernatural, såg på min favorithemsida imdb (xP) att på Supernaturals rollista så står det:

Jared Padalecki
Jensen Ackles
'67 Impala

Hahah '67 Impala, det är ju Deans älskade bil :D Så sött att den står med på rollistan, fast å andra sidan, den är ju med väääldigt mycket. Det är bara det att jag har typ aldrig sett att en bil har varit med på rollistan, det brukar ju som vanligast vara mänskliga skådisar som står på listan. Men jag älskar att bilen är med, haha det förtjänar den! =) Vill förrästen ha den bilen! Nog för att det aldrig skulle hända, men jag vill ha en likadan iallafall xP


Nothing Gets Between Dean And His Baby, The Impala.





Ja, som ni ser så är ju bilen med väldigt mycket xD


11 Oktober

Idag körde jag en sväng till stan. Lämnade några papper till Arbetsförmedlingen. Gick också runt i butiker och drömde mig bort bland massa kläder, men det blev dock inget köp. Hemma igen så målade jag fönster. Det är så irriterande för man kan inte måla allt på direkten. För det första så ska dom målas på båda sidor så man måste vända på dom och det går ju inte förräns färgen har torkat. Sen så ska det på en massa varv av alla världens sorters färger - olja, grundfärg 2 ggr, obruten färg, bruten färg. Jag säger bara... ta mitt liv! Visst fattar jag att det ska vara noggrannt och att färgen håller sig bättre om man lägger på många varv, men det värsta är ju att det tar sån jädrans tid och färgen ska hinna torka och jag kan inte måla alla fönster samtidigt för det finns inte plats... Äh, jag orkar inte babbla om det här längre för det är så jäkla ointressant...

Men kvällen kommer väl spenderas framför teven eller datorn. Btw, såg en film igår, Devour heter den. En riktigt usel film måste jag säga, det ända som gjorde den värd att se var Jensen Ackles som har huvudrollen. Han måste ju vara världens snyggaste man!!!


Jensen Ackles - TO HOT FOR US A'ALL AHA!!!


10 Oktober

Dagen har jag tillbringat hos Sara och Emelie. Vi plockade kottar till kransarna som vi ska göra och sälja på skyltsöndagen. Sedan spelade vi Skop-bo, och till min förvåning så vann jag !? :O Därefter hade vi ett halvt Shrek-maraton, dvs. dom två första filmerna, samtidigt som vi åt sockerkaka =) Men sen blev jag och Josef så hungriga så vi for hem för att äta en väldigt sen middag xD



Men nu blir det att se på The Vampire Diaries tillsammans med Josef :D


Paul Wesley, Nina Dobrev & Ian Somerhalder
THE VAMPIRE DIARIES


9 Oktober

Dagen har gått ut på att måla, måla och måla. Men snart så blir det roligare. Ska fara till Ali, ska tydligen bli filmkväll med gänget =)

7 Oktober

Hallå hallå!
Dagen har varit helt okej faktiskt. Började med att jag steg upp, lite sent som jag gör nuförtiden då jag "inte har något liv" (som jag brukar säga, eftersom att jag inte går i skola och är arbetslös och gör inte så mkt). Med lite sent menar jag typ 10.30, men det var inte så farligt, har varit värre. Visst, förr tyckte jag inte att det var så farligt att stiga upp den tiden eller senare, men då var det ju på helgerna då jag gick i skolan. Nu blir det ju så typ nästan varje dag :S

Men men, jag gjorde ändå nånting av dagen. Jag åt frukost, målade fönster i gårdshuset (så kallat "Ruthuset" eftersom att hon vi köpte gården av hette så och hon bodde i det huset). Fönstrena som jag målade ska sitta på vårt andra gårdshus som vi kallar för "Sommarhuset" (vi använder oss av lite sjuka namn, men det är bra för annars skulle det bli ganska förvirrande då man har så många hus på gården xD). Anledningen till varför vi säger Sommarhuset är för att... okej,.. jag vet faktiskt inte helt säkert, men jag tror det är för att förr i tiden så hade man typ vissa hus som man bodde i på sommaren, och vårat Sommarhus var ett sånt. Asså det där låter helt sjukt, kan inte lova att det där är sant.. Men jag har hört att andra säger sommarhus också, så om ni inte fattar vad jag snackar om... fråga nån annan som har en hjärna.
Men nu måste jag komma till saken. Efter att jag målat så tog jag mig en efterlängtad dusch, och under tiden som jag duschade så hörde jag att jag fick ett sms (eller rättare sagt så hörde jag Sara låta som en höna.. det är min sms-signal, kan vara bra att veta). Hon ville att jag skulle komma så vi kunde hitta på nått tillsammans med Julia.
Btw, på tal om min sms-signal. Det kan vara riktigt bra att veta att det är Sara som låter. För när jag går på stan och får ett sms så känns det som att folk tror att det är jag som låter... Remember that! Det är inte jag!
Körde iaf till Sara, vi gick till Julia, och där hjälpte vi henne med att rita ut mönster till en jättekudde som hon ska sy. Sen for jag hem, åt, krattade gräset, datorn och nu ska jag gå ut och flytta på moppen.

Asså nu har ni fått veta ganska exakt vad jag gjort denna dag. Det var fasen jobbigt att skriva det här inlägget. Men har man inget liv så är det bäst att berätta så mkt som möjligt av det, så då låter det som man gör mer xD

Slänger in en bild som Sara ändrat på photoshop. Bilden hade vi i julias fotoalbum som hon fick av oss =) Som ni kanske ser så är det vi :P Skönheten/Belle=Julia. Jasmine=Theres. Mulan=Sara. Lilla sjöjungfrun/Ariel=Emelie. Snövit=Josef. Askungen=jag.




5 Oktober

Idag steg jag upp tidigt och for på en jobbintervju. När jag kom hem igen så målade jag 20 ribbor och oljade in fönster. Sen gick jag en promenad med Dixi, vi gick upp ovanför skolan i skogen. Varje gång jag går där så får jag gamla minnen från när jag var liten och vi gick där med klassen. Mest saknar jag dom tiderna då jag går förbi mullekojjan, asså vilka minnen! Vi var som några skogsmullar xD

Ikväll börjar Desperate Housewives om, ska nog se det med Sara och resten av gänget om dom vill det. Julia är ledig onsdag och torsdag, så nu kanske man får nån chans att träffa henne. Btw, vi firade henne i söndags med tårta, kakor och presenter. Hon fick en riktigt konstig film av Sara som hon inte ville ha kvar. Haha den gav hon bara bort på skojj, eller Julia fick den ju men Sara var inte så seriös... Sen så fick hon ett fotoalbum som vi hade kämpat med hela veckan. Vi hade ritat och klippt ut bilder och massa, blev riktigt fint, och Julia blev glad så det var ju bra =)

Såg förrästen klart Dark Angel igår. Asså vilket slut!? :O Man får ju damp att det inte blev en till säsong. För då det är ett sånt där slut så förväntar man ju sig att det ska komma en fortsättning. Visst, den senaste säsongen gjordes ju 2002, så jag trodde inte direkt att det skulle finnas en säsong 3, men jag tycker att det borde ha kommit ut en speciellt då det blev ett sånt där slut. Men annars var det en bra serie, andra säsongen var bättre än den första, och inte bara för att Jensen Ackles är med i andra (A) Utan jag tycker att den andra blev bättre och intressantare =) Dock ett plus i kanten för att Jensen var med xD Nu är han ju hur snygg som helst! Men det var han även då han var yngre, och söt också :] Och sen så är Jessica Alba också helt perfekt! Om man bara kunde se ut som hon...

Jensen Ackles Dark Angel
Jessica Alba & Jensen Ackles
DARK ANGEL


RSS 2.0