26 Februari

Tänkte göra ett inlägg med filmer som River Phoenix varit med i :) Besatt som jag är så har jag sett typ alla filmer han var med i. Det var många filmer han var med i som jag inte tyckte var så värst bra, så tänkte tipsa om dom mest sevärda enligt mig :) 
 
 
INDIANA JONES OCH DET SISTA KORSTÅGET
(INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE, 1989)
Hade faktiskt inte sett nån Indiana Jones-film förut :$ Så jag såg dom två första för att till slut se denna där River spelar Indiana Jones som ung. Måste vara ärlig om att jag inte såg klart den, såg bara början då River är med. Men jag ska se klart den, för tror att den kan vara bra :) Började då bra iaf ;)
 

 
Alla tiders äventyrare, den oöverträffade Indiana Jones, hamnar i nazisternas våld i en rafflande actionfilm. Den här gången är Indiana på jakt efter den heliga graalen, en skräckfylld utmaning som leder till rader av hissnande sammandrabbningar. Färden går via Venedig och Berlin till Nordafrika, och spänningen når sin kulmen när vår hjälte försöker frita sin gamle far.
 
 
JAG ÄLSKAR DIG TILL DÖDS (I LOVE YOU TO DEATH, 1990)
Rolig film! Den här filmen har väldigt svart humor, tror jag man kallar det xD Kevin KlineKeanu Reeves och William Hurt var roliga! :D
 
 
 
Sann historia om en notoriskt vänsterprasslande pizzabagare från Pennsylvania. Hans lidande fru tänker först ta livet av sig men kommer istället på att det är bättre att mörda sin vandrande Casanova. Men den urstarke mannen vägrar dö...
 
 
FLYKT UTAN MÅL (RUNNING ON EMPTY, 1988)
Den här var helt okej! River tog massa pianolektioner för hans roll i den här filmen, och han spelade jättefint! :) River blev faktiskt nominerad som bästa manliga biroll tack vare denna film.
 

River Phoenix & Martha Plimpton
 
Filmen handlar om en ung kille vars föräldrar är efterlysta för ett terroristdåd. Familjen har gått under jorden och flytt sen dess, men nu börjar sonen tröttna.
 
 
VADET (DOGFIGHT, 1991)
Tyckte om denna film. Bra handling och bra skådespel :)
 

Lili Taylor & River Phoenix
 
Natten innan 18-åriga "Birdlace" och hans vänner ska skickas till Vietnam anordnar de en fest och har en sk "Dogfight": den som tar med den fulaste dejten vinner. Birdlace tar med sig den ensamma Rose som jobbar på ett kafe. Hon blir glad över att bli utbjuden, men kommer på deras spel. Fast Birdlace har blivit förtjust i henne på riktigt...
 
 
STAND BY ME (1986)
Det här var den enda filmen som jag hade sett med River, hade faktiskt sett den flera gånger :) Det är en jättebra film om vänskap. Med helt suveräna skådespelare! Och Ben E. Kings låt som är med och som har samma namn som filmen är ju underbar! :) Och resten av filmens soundtrack är också awesome! :D Denna film är en av mina favoritfilmer faktiskt. Vet inte riktigt varför, men jag gillar tiden den utspelas i och att den handlar om vänskap och att växa upp, vilket jag tycker är väldigt viktigt :) Såg den också när jag var yngre, så får gamla minnen när jag ser den :)
 

Wil Wheaton, River Phoenix, Jerry O'Connell & Corey Feldman
 
En historia om fyra unga killar i 50-talets USA som ger sig ut tillsammans för att leta ett lik efter en försvunnen pojke samtidigt som de diskuterar livet. Bygger på Stephen Kings bok.
 
 
THE THING CALLED LOVE (1993)
SUPERBRA FILM! Jag är lite småförtjust i countrymusik :$ Och det är just det som dom sjunger i denna film. Och River har en helt underbar röst. Älskar när han sjunger Blame It On Your Heart! :) Jag har sett den här filmen minst två gånger och har sett när dom sjunger typ om och om igen xD Bra skådisar med, som Sandra Bullock, Samantha Mathis och Dermot Mulroney :)
 
 

Samantha Mathis & River Phoenix
 
En film om vänskap, kärlek och strävan efter berömmelse i Nashville - countrymusikens förlovade stad. Dit kommer Miranda vars dröm är att lyckas som låtskriverska och sångerska.
 
 
Det är så synd att River gick bort, för annars hade vi nog fått se han i så många fler filmer, som t.ex. En Vampyrs Bekännelse. Har även hört att James Cameron hade önskat att River spelat Jack i Titanic. Jag kan förstå honom, för River var verkligen en superduktig skådespelare. Titanic är ju min absoluta favoritfilm så jag skulle dock inte kunna tänka mig någon annan än Leo, men hade ändå varit intressant att se hur den hade blivit om River hade spelat Jack..
 
 
xoxo
-F
 
 

5 Februari


SHIIIT! LOREEN MÅSTE VINNA ALLT! :D
Har ju inte hört alla årets låtar än, men kan någon bli bättre än Loreens Euphoria?
Skulle inte tro det ;P
Den är ju AWESOME!!! :D


xoxo
-F


4 Februari

Igår, den 3e februari var det ett år sen som min älskade mormor lämnade oss :'(


Saknar dig så oerhört mycket mormor!!! <3


xoxo
-F


RSS 2.0